Portföljuppdatering 4 januari 2021

Portföljvärdet har fortsatt att utvecklats helt OK om än i lite långsammare takt än i November, nästan + 2 %, vilket ändå är hyfsat ok för att vara företrädelsevis utdelningsinvesterare.

”Städjobbet” har fortsatt även den gångna månaden, så det har varit en del aktivitet på köp och säljsidan men totalt sett betydligt lugnare än i November. December är också min klart sämsta utdelningsmånad för året med en andel på blott 4,64% av årets utdelningar så av den anledningen mest småköp i december.

Under december sålde jag slutligen sålt av Bilia som var ca 0,42% av portföljen. Ja, jag sålde efter ”Volvogate” som jag kanske kunde förutsett, men… det var trots det en + 40% affär inkl. utdelningar.

Jag skalade även av mitt allra minsta innehav,Siwers Semiconductors som var ca 0,1% av portföljen. Låter det leva vidare i sonens portfölj då han var några månader snabbare än mig på den pucken…

Återstår att se om det blir fler bolag som”städas ut” under Januari. Just nu känner jag ingen jättebrådska med det.

Majoriteten av köpen under månaden har varit företrädelsevis viktade mot svenska innehav, mer om detta längre ner i inlägget.

Portföljen just nu

Portföljen innehåller för närvarande 43 olika bolag samt 1 fond vilket är ytterligare en minskning sedan början av December.

Klicka på bilden för större version.

Mina Top 15 innehav (baserat på investerat värde) är just nu som följer:

Klicka på bilden för större version.

Top 15 innehaven representerar nu 60,42% av min totala portfölj vilket är en ökning med ca 0,8% sedan den senaste uppdateringen, och det har även blivit en liten omfördelning av positioner på listan, bolagen är dock dom samma.

Den största förändringen på Top 15 listan är återigen på grund av att att Evolution skalats upp ytterligare från 3,68% till 4,03% och därmed hoppar upp från 10e till 6e plats i portföljen. Hoppet låter kanske mer dramatiskt än det egentligen är, då det är rätt tätt mellan platserna 5 tom 10.

Vidare har jag ökat på mitt innehav i Embracer med drygt 50%, och bolaget nu är mitt 26e största innehav på 1,57 % av totalen.

Köpen i Evolution respektive Embracer representerar majoriteten av de investerade kronorna i december och utgör ca 70% av den investerade summan.

Utöver ovan nämnda köp har resterande investeringar varit småökningar i Sagax D, Telia, Salesforce, British American Tobacco & Altria.

Totalt finns fyra länder representerade i portföljen, Sverige, USA, Kanada & Norge, där de två förstnämnda utgör 89% med Sverige som #1 med drygt 48% av det investerade värdet.

Klicka på bilden för större version.

Tillväxtportföljen

Tillväxtportföljen innehåller 9 bolag samt en teknikfond, och den har fortsatt att växa i december, från 9,41% till att den nu utgör 10,21% av min totala portfölj.

Största förändringen här är ökningar i Evolution, Embracer och Salesforce som nu utgör Top 3, och i den ordningen.

Klicka på bilden för större version.

Jag är fortsatt nöjd med innehållet i Tillväxtportföljen, och för närvarande tittar jag inte direkt på att plocka några nya innehav, dock kan jag tänka mig att öka ytterligare i framförallt Evolution, Embracer, Swedbank Robur NY Teknik & Teladoc vid tillfälle.


Tiden får utvisa vad och när det blir, och vad övriga köp blir i januari. Årets första månad erbjuder nästan dubbelt så mycket i utdelning som december gav, så det lär i alla fall bli mer köp nu.

Vi hörs!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s