Vem är jag…?

”Jag som skriver här är mellan 45 – 55 år gammal. Småbarnsfar, gift & bor någonstans i Stockholmsområdet.

Fram till för lite drygt 5 år sedan var jag relativt ointresserad av börs & aktier.  Jag sparade dock  en hel del av min lön, ca 50 – 60% sparkvot per månad i diverse fonder, ca 80% aktie- & 20% räntefonder dock utan att vara speciellt insatt, men jag tyckte iaf att det var kul att se pengarna växa.

Sommaren 2015 fick jag in en ”fullträff” på den berömda väggen, med resultatet att jag var helt borta från jobbet i 6 månader.  Under den här tiden hade jag en hel del tid att reflektera över vad som var / är viktigt i livet.  

Efter att ha varit en högst dedikerad ”Corporate Solidier” och mer eller mindre levt för jobb & karriär i  > 15 år kändes det som att jag ville göra något annat än att jobba för ”Corporate America” och ha min frihet.

Men… hur skall jag lyckas med detta…???

Någonstans här läste jag en artikel på nätet med en titel i stil med ”Så investerar dom rika…”.  Temat var att dom investerade i aktier som ger utdelning.  Jag började läsa på om ämnet och insåg mer och mer att det nog kan vara något för mig.

Sagt och gjort började jag successivt flytta över kapital från mitt fondsparande till aktier för att bygga min egen ”Pengamaskin”.  Inledningsvis var det uteslutande svenska bolag med hög utdelning och däribland en hel del preferensaktier.

För att uppnå mitt mål med att ha bra cashflow och utdelningar spridda över hela året stod det snart klart att jag behövde titta utanför Sverige och ta in aktier som delar ut både kvartals- och månadsvis.  Därav började jag plocka in en del amerikanska & kanadensiska bolag i portföljen.

Nu var resan i alla fall igång, och Pengamaskinen börjare så sakta spotta ur sig utdelningar som per omgående återinvesterades entusiastiskt i mer aktier med ett enda mål i sikte, nämligen att inom en inte avlägsen framtid kunna leva på utdelningar.

”Fast Forward” till nutid…

Den 31 Juli 2019 lämnar jag in dator, simkort & passerkort till min numera före detta arbetsgivare. Avslutade därmed ett 18 år långt kapitel som gått genom flera olika förvärv o fusioner, ett 10 tal olika roller både lateralt & uppåt i företagshierarkin, ett par kontinenter, lågt räknat 1500 resdagar samt genom ”väggen” o tillbaks. 

Nu mot ett nytt liv…    …utan arbetsgivare, utan tråkiga möten, utan resor, utan måsten.

Äger min tid.  

Ränta på ränta är min religion, cyklar & skriver hellre än bra…

Har det senaste halvåret även börjat vikta en del av portföljen mot lönsamma tillväxtbolag. Dels för att jag finner bolagen intressanta och dels för att det ger lite extra skjuts åt kapitalet som antingen kan återinvesteras i utdelningstillväxt alternativt bara får fortsätta att växa. 😉