Dags att ta tag i bloggandet igen….?

Sommaren sjunger på sista versen, skolorna har dragit igång igen och semestrarna är slut för de allra allra flesta.

För egen del innebär detta att dagarna nu styrs av hämtning & lämning då sonen har börjat skolan. Frun som fortfarande vill jobba har börjat göra just det, jobba…

Således har jag återigen lite mer egentid under dagarna med allt vad det innebär.

Ännu så länge är ju vädret rätt så hyfsat, och för närvarande överstiger lusten att cykla skrivlusten med ganska bred marginal.

Cyklingen…

Under sommaren har det visserligen bedrivits en hel del cykling sett till antalet timmar i sadeln, men… det har varit ganska ostrukturerat utan något klart mål i sikte annat än en vag förhoppning om att återigen kunna hänga med längst fram i klungan på våra klubbpass.

Bland ungtupparna och med ”Världsmästar Krille”. Ja, Krille är faktiskt regerande Världsmästare på riktigt, i linjelopp i en åldersgrupp ca 10 år över min… En outtröttlig energikanin med kanonspurt. Helt enkelt ett ålderslöst fysfenomen & en stor förebild.

Andelen högintensiva pass för att få till den där ”edgen” som vanligen finns där har varit mycket lägre än tidigare år, då det har mestadels blivit sk. ”Dieselintervaller” där jag bara mal på i ett hyfsat högt tempo under allt från 20 minuter till en bit över tre timmar.

Inte idealiskt för klubbpass med konstanta attacker och tempoväxlingar. Jag har visserligen aldrig haft något direkt ”klipp” i pedalerna till att börja med, och än mindre nu…

Trots detta har det varit en av de roligaste cykelsomrarna på många år.

Mycket på grund av att jag helt låtit lusten styra vad jag kör just för dagen, och varierat ordentligt mellan landsväg på några olika cyklar, MTB på stigar och med ”Gravelgrindern” på grusvägar. Under semestern var det så gott som enkom Gravelgrinding på ett nära nog ändlöst urval av fantastiska grusvägar ute på den svenska landsbygden.

Något förvånande har en lite vassare cykelform börjat infinna sig trots det något oortodoxa träningsupplägget.

I helgen som gick var jag äntligen med där framme och stressade ynglingarna lite, och… Jag lyckades tom klippa VärldsmästarKrille ca 25 meter innan ”målgången” uppe på toppen av den ca 600 meter långa golfbanebacken och vinglade in som 5a – 6a av ca 25 pers.

Yes, äntligen…!!!

Således ”Peak Cykellust” just nu. Kan återfå tävlingslusten vilket år som helst om det fortsätter så här…. 😉

Börsen då…?

Jodå, den finns där, och jag har hängt med hyfsat bra i sommar, både generellt & vad gäller att bevaka bolagen i min portfölj. Senaste veckorna har det ju hänt en del med bla Kambi och senast igår, AbbVie.

Detta har inte föranlett några direkt drastiska aktioner, men man kan väl sammanfatta det med att jag under den gångna sommaren polerat lite på några av innehaven och även plockat in ett nytt bolag. Mer om detta i kommande inlägg. Jämfört med tidigare år har det varit betydligt lugnare än vanligt även på börsfronten, vilket har varit skönt.

Jag blir mer och mer nöjd med mina innehav, just nu 36st till antalet, och dom har fått göra jobbet relativt ostört och bara tuffat på, vilket i det långa loppet är bra. Mindre pill ger oftast bättre avkastning över tid…

Och bloggen då….?

Som konstaterat ovan övertrumfar cykellusten fortfarande skrivlusten med ganska bred marginal, därav att jag har låtit skrivandet vara i sommar.

Snart blir det tyvärr både mörkare, kallare och allmänt sämre väder, vilket kommer att leda till mindre långa cykelpass utomhus med påföljande tvätt och cykelvård efter passen. Istället kommer det bli mer nötande på trainern med en Zwift avatar på datorn & typ GCN videos på TVn.

Därav kommer det att finnas mer tid för att skriva, och trots att jag inte skrivit något i sommar har jag i alla fall lite idéer och uppslag till kommande inlägg.

En annan sak förutom cyklingen & sommarvädret som gjort att jag dragit mig lite för att skriva är att jag har en tendens att ofta göra rätt långa inlägg där det kan ta flera veckor från initial idé tills att jag slutligen kläcker ur mig något som kan publiceras.

Det är visserligen kul att se resultatet av tex en bolagsanalys då detta är en hyfsat viktig del i min investeringsprocess, att skriva ner mina tankar om ett bolag och rannsaka mig själv lite.

Med det sagt tror jag nog att det kommer att bli en och annan analys i alla fall, men annars ämnar jag försöka hålla inläggen lite kortare framöver.

Återstår att se hur det lyckas 😉

Vi hörs!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annons

En kommentar

  1. Kul att du är tillbaka. Ser härligt ut med cyklingen! Drog själv axeln ur led på en MTB vurpa i början av sommaren. Håller mig nog till löpning… 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s