Portföljuppdatering per den 8e Juni 2021

Månaden som gick

Under Maj månad har jag i princip suttit helt still på kassan & inkommen utdelning med undantag för lite småköp i några av bolagen på min shoppinglista.

Allt som allt blev det ”bara” köp i två olika bolag utspritt på 4st köptillfällen.

Den största andelen av köpen under April månad har varit i Embracer på några av de ”smådippar” som kom efter den senaste rapporten. Sett till positionens storlek var ökningen dock rätt liten, från 3,17 till 3,33% av det investerade kapitalet.

I det korta perspektivet känns det inte som att aktiekursen får ”betalt” för den fina rapporten och de nya spel som redan börjat generera bra vinst, men… med tanke på den stora mängd nya spel som kommer släppas under resten av året tackar jag för köpläget.

Det andra köpet för månaden var en lite symbolisk ökning i Evolution från 5,21 till 5,44% av investerat kapital och med det har jag tagit bolaget upp till att vara #1 både vad gäller portföljvärde och nu även investerat kapital.

Under månaden gjordes även en försäljning, och det var de erhållna Kinnevik inlösenaktierna. Tanken var att vända runt likviden och återinvestera dom i Kinneviksaktier, men… med tanke på att kursen och därmed premien dragit iväg rätt rejält ligger pengarna fortfarande på ”värmning” i väntan på ett bra läge, någonstans.

Portföljen just nu

Under Maj hände det egentligen inte speciellt mycket mer än att portföljvärdet har fortsatt att tuffa på uppåt med dryga 4,5% vilket jag är klart nöjd med.

Top 10 innehaven utgör nu 48,70,%, och Top 20 står för 77,44% av portföljen sett till totalt värde, en ökning med 0,96% mot föregående månad. Om vi tar Top 10 per totalt investerat värde, utgör dessa 45,12% och Top 20 står för 78,00%.

Portföljen sett till totalt investerat belopp:

Jag är nu bara investerad i tre länder, Sverige, USA & Kanada, och Sverige är klart störst.

 

Även när det kommer till utdelningar är det Sverige i topp.

Topp 20 när det kommer till att betala utdelning ser ut så här. Jag skulle kunna sätta Kinnevik i topp, då jag bokför Zalando som utdelning, men… det är en engångsutbetalning och mitt fokus med utdelningar är kontinuitet.

 

Portföljen sett till innehavens totala värde just nu:

 

Jag har fortfarande inget specifikt mål för antal bolag i portföljen, men… i takt med att jag viktat upp fokuset på tillväxtinvesteringar, är det sannolikt att jag snarare fortsätter att skala av något av mina mindre ”legacy” utdelningsinnehav till förmån för ökning i mina ”high conviction innehav” samt eventuellt något nytt tillväxtbolag med bra potential.

Just nu är jag iofs rätt nöjd med mina 39 innehav, men det sagt så är jag allt mer attraherad av VEF som readn finns i min sons portfölj samt dess ”storebror”, VNV Global.

Sedan kan det inte stickas under stolen att det även lockar en hel del att öka i Volvo som inte är jättehögt värderat relativt mycket annat på börsen just nu samt att försäljningen av UD Trucks bjuder på en rejäl bonusutdelning redan i Juli.

Tillväxtdelen av portföljen

Tillväxtdelen av portföljen innehåller samma 10 bolag som vid den senaste uppdateringen, samt en teknikfond. Den utgör nu dryga 20 % av mitt totala portföljvärde.

Tillväxtdelen sett till totalt värde just nu:

 

Tiden får utvisa var det blir ytterligare köp i Juni, men just nu är det Evolution, Microsoft som lockar mest. Har även som nämnt börjat spana lite mer på VEF som finns i sonens portfölj samt ”storebror” VNV Global. Vi får se hur det blir där…

 

ALLA innehav inklusive Tjänstepensionsfonderna

Då jag i hyfsat rask takt (!…) närmar mig det datum när jag kan börja tanka hem min surt” förvärvade Tjänstepension håller jag väldigt tight koll på innehaven, såpass att jag mer eller mindre ser dem som en del av min privata portfölj.

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s