Blir det något att hetsa upp sig över i veckan…?

Även om rapportsäsongen börjar tagga ner en hel del så är det fortfarande lite liv i den, med ett gäng rapporter som kommer nu i veckan.

Det sagt så kommer jag nog lägga mer tid på annat än att läsa rapporter och lyssna på earnings calls…

Veckan som gick…

Lite i skymundan från Embracer’s ”slam dunk” slog British American Tobacco analytikernas förväntningar både vad gäller omsättning och vinst plus att dom levererar grym cashflow och ”in-line” guidance för 2021.

Trots det fick aktien ingen kärlek alls av ”Mr. Market”, och handlades ner ca 5% på rapportdagen, vilket var helt ok för mig då jag redan planerat en liten ökning, vilken nu blev billigare än förväntat.

Bara att tacka och ta emot!

Veckan som kommer…

Den här veckan landar det rapporter från totalt sju av mina portföljbolag, vilket är fler än förra veckan, men trots det så känns det ändå lite avslaget… Detta är mest till följd av att det är verksamheter av lite ”tråkigare” natur som rapporterar, och då blir det långt från den hype och intresse som tex Embracer & Evolution skapar.

Realty Income (som jag felaktigt trodde rapporterade förra veckan…) kommer med sin Q4 efter att marknaden stängt nu på Måndag, 22a Februari.  Den kommande rapporten lär i vanlig ordning inte bjuda på någon större dramatik.

Det jag kommer att titta på är Sumit Roy’s VD ord & guidance för resten av 2021, i övrigt lär jag bara skumma den ytligt då både verksamhet och balansräkning är ”rock solid”.

Iron Mountain levererar sin Q4 rapport innan marknaden öppnar på Onsdag den 24e Februari. Förutom den förhållandevis snabbväxande datacenter affären är Iron Mountain’s verksamhet ungefär så tråkigt det kan bli och bara marginellt mer upphetsande än att se färg torka…

Det sagt så skall det bli spännande att se tillväxttakten för datacenter verksamheten då man guidade bra förra kvartalet och har vunnit flertalet kontrakt sedan dess, och faktiskt sålt ut kapacitet i nya datacenters. Även om Iron Moutain fortfarande är väldigt små jämfört med tex Equinix och Digital Realty Trust, så börjar man faktiskt närma sig mindre aktörer som Core Site Realty & Cyrus One och med det blir man mer och mer en spelare att räkna med.

Teladoc levererar sin Q4a efter stängning på Onsdag 24e Februari. Bolaget har slagit analytikernas förväntningar på omsättningen 16 kvartal i rad, dock har man missat målen för vinst per aktie de senaste två kvartalen, efter att ha överträffat dom sex kvartal i rad.

Att digitaliserad sjukvård är här för att stanna, och att Teladoc är en av de ledande spelarna råder det inget tvivel om. Marknaden är enorm och det här är ett bolag som växer snabbt både organiskt och genom förvärv. Det sagt blir det intressant att se hur integrationen av Livongo fortskrider och vad guidance för 2021 landar på.

Detta är fortfarande ett väldigt litet innehav i portföljen, men jag kan tänka mig att öka vid tillfälle.

Cibus Nordic Real Estate kommer med sin helårsrapport på Torsdag den 25e Februari. Det mest intressanta i den här rapporten blir att se Sverker Källgårdens VD ord, och hur expansionsplanerna för 2021 ser ut. Tar man steget in i Norge och Danmark, eller fortsätter man att fokusera på Finland och Sverige?

Detta blir även det första helåret med månadsutdelning, och det blir intressant att se om man redan nu annonserar en höjning för helåret, eller om man gör som tex Realty Income och portionerar ut höjningarna över året.

Cibus är för tillfället mitt 5e största innehav, och jag har i dagsläget inga planer på att röra det.

Main Street Capital kommer med sin Q3 rapport efter stängning på Torsdag den 25e Februari. Business Development / Riskkapitalbolag har haft ett tufft 2020, men MAIN är ett väldigt välskött ”internally managed” BDC som är lite av guldstandarden i branschen.

Bolaget fokuserar på att investera direkt i sk “lower middle market” bolag som omsättningsmässigt ligger mellan $ 10 MUSD till $ 150 MUSD där man investerar mellan $ 5 MUSD till $ 50 MUSD per bolag. Man agerar även som en indirekt investerare i lite större bolag i spannet $ 150 MUSD till $ 1,5 BUSD  och då med en stek på mellan $ 3 MUSD till $ 20 MUSD per bolag.

Av alla BDC’s är MAIN ett av de mest väl diversifierade, har en stark finansiell ställning och man har levererat väldigt stabilt de senaste tre kvartalen, så jag känner mig ganska lugn inför den här rapporten.

Salesforce kommer med sin Q4 rapport efter att marknaden stängt på Torsdag den 25e Februari. Det här är den rapport jag är mest nyfiken på i veckan.  

Dels för att bolaget förmodligen är det snabbast växande av de större cloudbolagen i världen just nu, och en av ledarna i den digitala transformation som sveper fram, men även för att få lite mer kött på benen kring hur man skall väva in Slack i sin totala affär.

Bolaget fick onekligen en del på nöten efter det att man annonserade förvärvet av ”meddelandeappen” Slack för nästan $ 28 BUSD. Många ansåg nog att det var ett hutlöst överpris, och att Marc Benioff hade blivit galen, men… Av alla CEO’s och ledare av större bolag i Silicon Valley är det få jag imponeras mer av än Mr. Benioff som är hyperskärpt, har grym vision och som inte gör några förvärv utan att ha tänkt till rejält.

Salesforce har haft en enorm tillväxt där man nästan fyrdubblat omsättningen de senaste sex åren, detta med växande marginaler och kassaflöden.

Man har i snart ett decennium formligen mosat såväl Oracle som SAP och det som en gång var allvarliga Enterprise CRM konkurrenter. Speciellt SAP känns numera som ”yesterday’s technology”, och är ett bolag som är rejält på dekis pga att man inte klart av att ställa om sin affärsmodell.

Att ställa om en legacy verksamhet till en ny affärsmodell är både otroligt svårt, extremt tids- och resurskrävande om det ens går i många fall…

Jag bevittnade detta på nära håll i ett antal år där många sk. Integratörer i min del av IT branschen skulle ställa om till att bli Service Providers och sälja hårdvara ”As a Service”. Extremt få lyckades med detta även om dom hade både bra planer, bra erbjudande och bra folk. Dom kommer från ”en annan värld” och ofta en annan tid.

Detta visar tydligt vikten av att vara ett ”cloud native” bolag i en cloudbaserad marknad.

Det är en stor anledning till att Salesforce är ett väldigt långsiktigt ”play” för min portfölj, och jag kommer sannolikt att öka på innehavet vid tillfälle.

Store Capital rapporterar efter stängning på Torsdag den 25e Februari. Nej, (Triple) Net Lease Reits är inte speciellt exalterande business, men… av alla REIT varianter är det i mitt tycke den bästa och stabilaste.

Store som bolag är visserligen en ganska ny spelare, och dom har både en hel del retail och biografer etc som hade ett extremt svårt 2020, men… Bolaget har ett av branschens bästa management team med den smått ”Guruförklarade” VDn Chris Volk i spetsen.  Vidare har man en ganska unik affärsmodell i segmentet med bla ”unit level accounting” vilket gör att dom har blykoll på all egendom.

Store Capital är mitt näst största Net Lease Reit innehav efter Realty Income, jag har goda förhoppningar om rapporten, och jag är öppen för att öka på min position vid lämpligt tillfälle.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s