Jag börja låta som en trasig skiva…

Den gångna veckan, den fjärde i följd… har fortsatt bjudit på ett bra rapportflöde och några utdelningshöjningar. Jag känner mig snart som en “trasig skiva” som upprepar samma budskap vecka efter vecka…

Men, om man jämför med samma tid förra året så känns det skönt att bara kunna bocka av bra rapporter på löpande band. 

Keep them coming…!

Veckan som gått

Förutom Akelius som jag skrev om i den förra rapportsammanfattningen, så har följande rapporter av intresse trillat in den gångna veckan, och det var återigen så gott som uteslutande riktigt bra!

Corem Property

Lagerlokaler går bra nu… speciellt i citynära lägen i Sverige & Danmark vilket är vad Corem Property fokuserar på.

Förvaltningsresultatet för året ökar med 5%, och kassaflödet i verksamheten hamnar på samma nivå som 2019 detta trots att man sålt fastigheter till ett värde motsvarande 25% av driftsnettot.

Jag äger Corem’s pref aktie så den rör knappt på sig oavsett resultatet, men… den fortsätter att trycka ut stabil utdelning kvartalsvis, så jag har inget att klaga på där.

Enbridge

Bolaget har haft ett väldigt tufft 2020 då man verkar i en väldigt utsatt bransch, men lyckligtvis i rätt ända av denna då man bokstavligen är “rörmokreiet” i energibranschen.

Trots att man har en högst väntad dipp i såväl omsättning som resultat och missar estimaten för Q4 på både omsättning och vinst så finns det ljuspunkter.

Det distribuerbara kassaflödet för helåret på CAD 4,67 / aktie överträffade prognoserna man lade innan Coronaviruset bröt ut vilket både imponerar och ger trygghet för utdelningarna.

Man förväntar sig fortsatt att kunna höja utdelningen i takt med DCF tillväxten på 5 – 7% tom 2023 och det förefaller vara klart inom möjligheternas ramar då man har långa kontrakt med stabila kunder och en balansräkning som är stark.

Evolution

Det har ju redan skrivits spaltmil om den här rapporten både på Twitter, i fackpress & diverse bloggar så jag tillför inte något där utöver att bara konstatera att det återigen var typ “Håll käften” imponerande…

Att man sedan höjer utdelningen med 52,4% är en liiiten grädde på moset… 😉

Det enda som kanske förvånade lite var att man inte annonserade en split då aktien nu krupit en bit över 1000 kr, vilket skulle göra aktien mer tillgänglig för småsparare.

Kambi

Vid sidan av Embracer och Evolution har jag den senaste tiden spanat och läst lite om några av de andra fina svenska gamingbolagen som Betsson, Kambi och Kindred. Efter en del funderande och våndande mellan de två bolagen på K blev det köp i det till börsvärde ca ½ så stora Kambi. 

Det är svårt att inte imponeras av tillväxten både på omsättning och vinst, och därav att jag tryckte på köpknappen i veckan när det kom en liten dipp strax innan rapporten och sedan när storägaren Anders Ström skalade av en del vinst från sitt innehav.

Just nu är det en liten startposition motsvarande ca 0,45% av portföljen, men jag kan definitivt tänka mig att öka på det en hel del.

Kelloggs

Jag tycker att Kelloggs levererar en helt OK rapport. Det är aldrig fråga om några “kioskvältare” från deras sida, men med en försäljningstillväxt på 6% för året, nettovinst på + 3,5%, och en vinst per aktie +2,3% samt bra kassaflöden är det bara att “bocka av” även den här rapporten.

Chattade lite igår med en kompis som har en “mellanchefsroll” på HQ i Battle Creek, Mi., och han var inte förvånad över marknadens ljumma mottagande, vilket i hans mening mestadels är pga att man är väldigt försiktiga i prognoserna och på sina earnings calls.

Efter att ha lyssnat på en kort intervju med Steve Cahillane framgår dock att man ser ljust på 2021 med eller utan Corona dopning där deras “Veggie brands” förväntas leverera mest tillväxt.

PepsiCo

I mångt och mycket är rapporterna från PepsiCo rätt lika Kelloggs, men i en mycket större skala.

Både Q4 och helåret kommer in förhållandevis starkt.

 Man höjer utdelningen med 5% från och med utbetalningen i juni, visserligen strax under 5-årssnittet, men i alla fall helt ok.  Detta är det 49e året i rad som man höjer, så nästa år tar man steget in i “Utdelningsfinrummet” som Dividend King!

Även den mindre väl diversifirade konkurrenten CocaCola kom in med en bra rapport, men… Jämför man de båda bolagen så växer bara gapet mellan aktiekurserna, och ju längre perspektiv desto större gap över tex den senaste 20 årsperioden.  Inget snack om vilket av de två bolagen som är den bättre investeringen just nu.

Sagax  

Totalt sett kom helårsrapporten in lite bättre än Q4an. Hyresintäkterna ökade med 12%, förvaltningsresultatet stiger med 19%, kassaflödet med 24% och nettovinsten med hela 129%…!

Jag konstaterar fortsatt att lagerlokaler och lätta industrifastigheter fortsätter att vara en bra affär, bockar av, rapporten och låter de kvartalsvisa utdelningarna från mina D aktier fortsätt att trilla in.

WP Carey

Väldiversifierade Net Lease REIT:en,  W. P. Carey levererar även dom ett stabilt Q4, helår samt stabila utsikter för 2021.

Bara att tacka, ta emot och fortsätta att inkassera höga om än långsamt växande utdelningar.

Veckan som kommer

Kommande vecka blir lite lugnare sett till antalet intressanta rapporter, det är “bara” fem intressanta bolag som rapporterar, och där ser jag nog mest fram emot att se vad Embracer kommer med, även om det hänt en hel del de senaste veckorna.

British American Tobacco – Onsdag 17e Februari

Världens näst största tobaksbolag efter Philip Morris International tuffar sakta fram mot “A Better Tomorrow” som är bolgets slogn & nu en del av logotypen sedan Mars 2020, och med det har man börjat pusha hårdare på sina Vuse & Velo produkter.

Jag förväntar mig inte några fyrverkerier från rapporten. Detta är helt enkelt ytterligare en typisk högutdelare med grymma kassaflöden som bjuder på säkra kvartalsvisa och sakta växande utdelningar. Bara att luta sig tillbaks och låta dom ramla in på kontot.

Embracer – Torsdag 18e Februari

Detta är förmodligen den rapport jag ser fram emot under den kommande veckan. Jag tänker inte försöka mig på att spekulera i hur den kommer in, men känslan är att både omsättning och vinst växte rejält i Q4.

Efter förvärven av Gearbox, Easybrain & Aspyr här om veckan lär fet hända en hel del även 2021, och med dessa förvärv börjar Embracer bli en hyfsat stor pjäs i branschen även med internationella mått mätt, och dom nöjer sig sannolikt inte ännu på ett bra tag.

Jag var väldigt sen på bollen med att gå in i Embracer direkt, detta skedde först sent i höstas.  Dock har jag ägt indirekt via TIN Ny Teknik sedan Februari 2018, så jag har haft ögonen på bolaget ett tag.

Det som fick mig att till slut ta in aktien i min egen portfölj var efter att ha spenderat en helg med att läsa alla helårsrapporter samt kolla upp & även testa några spel.

Jag gjorde även detsamma med Stillfront, men till slut fastnade jag för Embracer då helheten helt enkelt känns mer solid.

 Jag gillar verkligen hur Lars Wingefors och hans ledning driver och utvecklar Embracerkoncernen, det är något skönt ”bonna smart” över det hela samtidigt som han är enväldigt slipad affärsman.

De förvärvade företagen, ofta drivna av entreprenörer som gör sig bäst i små bolag, tillåts leva vidare som egna entiteter, men med koncernens kunnande och resurser i ryggen.

Smart!

Vidare strukturerar dom earnout klaosulerna vid förvärven som får nyckelpersoner att vilja vara kvar vilket är direkt avgörande för kontinuiteten.

Slutligen så får hela den här företagskulturen förvärvsprospects att vilja bli en del av Embracer.

En win win de inblandade parterna!

Bolaget utgör idag 2,3% av portföljen, och jag planerar att fortsätta öka på det successivt.

Klövern – Onsdag 17e Februari

Jag har ägt Klöverns preff i ca 4 år, och gör det enkom för att tanka bra och stabil utdelning. Jag kommer typ bara att slänga ett getöga på rapporten, bocka av den och gå vidare till nästa.

MOWI – Onsdag 17e Februari

Bolaget har haft ett tufft 2020 som påverkats en hel del av Corona, och i spåren av detta har man även pausat sin kvartalsutdelning. Det senaste kvartalet gav lite hopp om att en ljusning kan vara på väg.

Min förhoppning på helårsraporten är att man har haft ett Q4 som var tillräckligt starkt för att man skall återuppta utdelningarna.

Realty Income

Finns inte jättemycket att säga här… Realty Income är en ”utdelningsmaskin” med en ytterst stabil balansräkning. Trots att en hel del av fastigheterna drabbades av nedstängningar under 2020 lyckades man trots det höja utdelningen fyra gånger under året. Även om höjningarna var mindre än vanligt, säger det en hel del om styrkan i bolagets affär.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s