Rapportmomentumet fortsätter…

Den gångna veckan, den tredje i följd, har fortsatt bjudit på ett bra rapportflöde och utdelningshöjningar. Det är nästan så att man börjar undra om det verkligen kan fortsätta… Summa summarum har min “rapportskörd” hittills i år utklassat fjolåret, och jag har fortsatt en bra känsla av att det kommer att fortsätta, men… farligt att få hybris…

I veckan som gick kom det in sju rapporter varav alla utom en varit riktigt bra.

Om sju rapporter på en vecka känns ganska hanterbart, blir det mer att stå i nästa vecka då inte mindre än tio bolag rapporterar, för många för att jag skall hinna belysa alla här.

Veckan som gick

AbbVie kom med en riktigt stark Q4 & helårsrapport i Onsdags.

Den stora kassakon Humira levererade över förväntan med en tillväxt för året på hela 8,4%, detta trots att man internationellt tappar 12,5% av omsättningen pga utgångna patent.

Cancerläkemedlet Imbruvica ökar försäljningen men 13,7% y/y och de relativa “nytillskotten” i portföljen, Skyrizi & Rinvoq växer båda med över 100% y/y, där Skyrizi omsatte hela $ 1,59 BUSD.

Bolaget guidar för ett starkt 2021 med en vinst per aktie som spås hamna i spannet $ 6,69 – $ 6,89 vilket bådar gott för ytterligare en bra utdelningshöjning senare i år.

Axfood kom med sin helårsrapport på Torsdag den 4e Februari där även Q4 var starkt med en omsättningstillväxt för butikerna på 7,4% och rörelseresultatet ökade med hela 16,1% vilket var var över analytikernas förväntningar.

För helåret ökar omsättningen med 5,8% till 53 696 MSEK och rörelseresultatet ökar med 9,7% till 2 510 MSEK med en marginal på 4,7% vilket innebar en ökning på 4,4%.

Willys fortsätter att vara det stora dragloket och levererar en tillväxt på 8,5% q/q och 9,5% y/y för,helåret.

 Den klart lysande stjärnan ur ett tillväxtperspektiv är online försäljningen som växer 157% . Online utgör visserligen bara 5% av den totala försäljningen ännu så länge, men den ökar i nu snabb takt för varje kvartal som går.

Man höjer som väntat utdelningen till 7,50 kr. Andelen utdelad vinst för året blir 82% vilket är det lägsta sedan 2015 och fortsätter den 4 åriga trenden av lägre utdelningsandel.

Guidningen för 2021 ser fortsatt stabil ut, och man planerar att investera 1 800 – 1 900 MSEK och etablera 5 – 10 nya butiker under året.

Sannolikt fortsätter Axfood att växa snabbare än marknaden och jag som ägare låter mitt innehav tuffa vidare och leverera fortsatt stabila utdelningsökningar.

Axfood är mitt 7e största innehav med 4,00% av den totala portföljen och står för 3,5% av min årliga utdelning där min YoC ligger på 4,98%. Jag är nöjd med den steken och har just nu inga planer på att röra innehavet.

Kinnevik levererade en helt OK helårsrapport i Torsdags där substansvärdet ökade 4% y/y till 111,7 BSEK där Zalando, Global Fashion Group och Teladoc (Livongo) leverearde bäst.

Bara under Q4 investerade man 794 MSEK i sina mindre, “up & coming”  varumärken, HungryPanda, Cityblock, Budbee & Simple Feast.

Man går även in i bla. Vinappen Vivino med $ 70 MUSD.

Tele2’s andel av den totala portföljen minskar fortsatt men står fortfarande för 18,3% av totalen. Givet att bolaget mer och mer ter sig som en udda fågel i en porfölj där man skall bygga digitala varumärken kanske man skall fundera på att spinna av den investeringen?

Just nu handlas Kinnevik för övrigt med en beräknad substansrabatt på ca 5,7 % och en rapporterade premie på 5%. Bolaget utgör i dagsläget bara 0,25% av min portfölj och jag kan definitivt tänka mig att öka på innehavet på nuvarande nivå. Jag kommer sannolikt att avvakta kapitalmarknadsdagen den 24e Februari innan jag eventuellt slår till på mer.

Omega Healthcare Investors

Omega Healtcare Investors levererar en rapport som slår förväntningarna där Q4 FFO landar på $0.81 och slår förväntningarna med $0.01.

Omsättning för kvartalet landade på $263.78M vilket var en ökning med 6.9% och  slår förväntningarna med $46.88M.

AFFOn för helåret landade på $ 760,4 MUSD vilket är en ökning på hela 11,6%.

Man slutför totalt $ 510 MUSD förvärv under Januari 2021 vilket är positivt att se då bolaget verkar i en tuff bransch under pandemitider.

Av förklarliga skäl avstår man från att göra någon guidance för 2021, men efter en stabil rapport är jag lugn med mitt innehav som utgör ca 3,1% av portföljen och kommer sannolikt att ligga kvar där inom överskådlig framtid och bara tanka fina kvartalsvisa utdelningar.

Pfizer

Bolaget levererar ett riktigt starkt Q4 där omsättningen ökar 11% den justerade vinsten per aktie med hela 14%, och därmed levererade man även ett riktigt starkt helår.

Man har en stark pipeline med ett antal läkemedel i Fas 3 av studierna så det blir spännande att se vad som lanseras under året.

Man höjer guidance för helåret 2021 till spannet $ 59,4 – $ 61,4 BUSD och en vinst per aktie till mellan $ 3,1 – $ 3,2 vilket är en uppskruvning med ca 3,3%från tidigare estimat.

Pfizer utgör 0,68% av min portfölj idag och jag har för närvarande inga planer på att röra det.

Prudential

Prudential Financial levererar ett starkt Q4 med ”Non-GAAP EPS” på $2.93, 27% över förväntningarna och man initierar återköpsprogram på $ 1,5 BUSD.

AUM är för närvarande $ 1,771 BUSD vilket är en ökning på  11% q/q.

Balansräkningen är precis som bolagets slogan, ”Rock Solid” och med en Credit Rating på AAA.

Utdelningen höjs med 4,5% till $1.15/ kvartal.

Jag tackar för den fina rapporten, men är överraskad av marknadens ljumma mottagande, men å andra sidan, ett bra tillfälle att öka på innehavet som just nu är 1,07% av min portflj vid tillfälle.

Volvo

Levererar en riktig rökare och slår både omsättning- och vinstestimaten rejält och därmed är bolagets kassa sprängfylld. Man överlevererar även min förväntning på utdelningen när man annonserar 15 kr/aktie, 6 kr i ordinarie och 9 kr I bonusutdelning att jämföra med min förväntning på 14 kr/aktie.

Generellt ser 2021 bra ut dock finns en del utmaningar i leveranskedjan som eventuellt kan sätta käppa i hjulen.

Volvo utgör just nu 1,62% av min porfölj, och jag är rätt nöjd med den steken.

Veckan som kommer

Med hela tio rapporter att bevaka under veckan blir det en hel del att hålla ögonen på, men som tur är har jag en fortsatt bra känsla vilket gör det hela lite lättare!

De rapporter jag ser fram mest emot är följande:

Akelius – Måndag 8e Februari

Bolaget levererade en väldigt stabil rapport nu på Måndagsmorgonen där driftsnettot ökar 8,4% för helåret, vakanserna minskar 1,1% och hyresintäkterna är upp 3,6%

Väldigt positivt att räntetäckningsgraden under året ökar från 2,0 till 2,5 ggr och att upplåningsräntan går ner från 2,25% till 1,95% med en total likviditet på 1 117 MEUR.

Akelius är mitt 4e största innehav på 5,05% av det totala portföljvärdet och det som levererar mig mest utdelning med en förväntad andel av årets total på ca 7,3%. Jag har i dagsläget inga planer på att röra det innehavet, det får tuffa på och fortsätta leverera fina kvartalsvisa utdelningar.

Enbridge – Fredag 12e Februari

Alla pensionerade Kanadensiska utdelningsinvesterares Go To aktie #1 har ett väldigt tuff 2020 bakom sig. Som tur är så verkar man i “rätt ända” av sin bransch och man sitter på väldigt långa kontrakt med stabila kassaflöden och kunder och man har en stark balansräkning.

Trots att Enbridge i grunden är ett “smutsigt energibolag” har man ett ben, eller kanske mer korrekt, en pipeline i förnybar energi som utgör ca 5% av tillgångarna för 2020 värda ca $ 8 BUSD och med stark tillväxt.

Pipelines är inte en jättexalterande business, affären växer ungefär lika långsamt som trögflytande olja, men för den här typen av investeringar passar det perfekt.

Jag förväntar mig inget större drama i den kommande rapporten, det kommer sannolikt bara att vara att bocka av den och gå vidare.

Bolaget utgör ca 1,9% av min portfölj och jag är nöjd med den positionen för tillfället.

Evolution – Onsdag 10e Februari

Detta är utan tvekan den rapport jag är mest nyfiken på under veckan som kommer, speciellt med tanke på att Evolution under de senaste månaderna växt till sig rejält i min portfölj, faktiskt så pass att det nu är mitt tredje största innehav på 5,49% av porföljvärdet och med klart häng på Castellum som är #2.

Det råder inget tvovel om att bolagets tillväxtresa fortsätter att mala på i rask takt både vad gäller expansion, omsättning, vinst och utdelningar.

De senaste tre åren har utdelningstillväxten snittat 69,4 % per år och förra året höjde man den med 75%, detta efter att nettovinsten växt med 79,4%.  Under de första tre kvartalen 2020 växte nettovinsten med hela 98,3% och baserat på vad jag snappat upp sedan dess har man knappast sänkt takte.

Förutom bolagets resultat, eventuellt ytterligare skjuts för aktiekursen skall det bli ytterst intressant att se var utdelningen landar för 2020. Utdelningspolicyn är att dela ut minst 50% av vinsten, och för 2019 delade man ut 51%, och vinsten per aktie hamnade på € 0,83 / aktie.

Om vi leker med tanken på att vinsten för året växer med 80% för helåret så landar vinsten per aktie på $ 1.50 och att man håller sig till treårssnittet för utdelningsandelen på 51,67% så landar årets utdelning på € 0,775. Detta innebär i så fall en höjning på året med 84,5% vilket med lätthet kommer att vara min största höjning procentuellt sett för det här året.

På Onsdag vet vi!

Kambi  – Onsdag 10 Feb

Tack vare att jag börjat intressera mig mer och mer för spelbolag och nu har en hyfsat rejäl stek i Evolution har jag inte kunnat undgå andra bolag i segmentet som Betsson, Kindred och Kambi.

Jag har kollat på alla tre, min son har Kindred i sin portfölj sedan ett drygt år, men själv är jag mer intresserad av sportspel, så i slutändan landade det i att jag för någon vecka sedan tog in en liten kontrollpost a 0,20% i portföljen.

Min huvudtes för den här investeringen är den stora tillväxtpotentialen i USA där man redan tar bra marknadsandelar samt att man vad jag kan komma fram till bara har en riktigt tuff konkurrent i sitt segment, SBTech.

Kelloggs – Torsdag 11e Februari

Den här rapporten faller nästan i samma segment som Enbridge, “Tråk Kategorin”, men bara nästan… produkterna man levererar är ju lite roligare, lättare att relatera till och.. en god vän jobbar på HK i Battle Creek, Mi..

Kelloggs aktie erbjöd förhållandevis god stabilitet under Corona Kraschen, och man sålde som aldrig förr, så pass att man hade svårt att producera en del produkter i tillräckliga volymer.

Nu har situationen lugnat ner sig en hel del så det lär inte vara mycket drama i den här rapporten heller.

PepsiCo – Torsdag 11e Februari

Även Pepsi har varit en stabil aktie att luta sig emot när det stormade förra året, och bolaget har klarat sig riktigt bra. Man fortsätter att växa stabilt med låga till “mid single digits” och Q3 rapporten i början av oktober var inget undantag.

Det som slår mig mest när jag tänker tillbaks på det senaste året för PepsiCo är att man tack vara sin fina diversifiering i olika produktkategorier med inte mindre än 23 st Billion Dollar Brands klarar sig betydligt bättre än “drinks only” CocaCola Co. Något som även avspeglas i akiekursen som det senaste året blivit ännu mer avhängd av PepsiCo.

Drar man ut perspektivet till ett eller två decennier blir skillnaden enorm.

Det som intresserar mig mest med den kommande Q4 rapporten är vad utdelningshöjningen landar på. Förra året höjde man den med 7 % vilket var mer eller mindre i linje med de senaste 5 – 10 åren. Efter att bolaget levererat tre solida kvartal hittills för 2020 förväntar jag mig något liknande, kanske tom att man höjer med ytterligare några tiondels procent.

Vi hörs!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s