Redo för rapportsäsongen! Bring it on…

Screen Shot 2020-01-06 at 15.55.31

Jag är fullt medveten om att jag är väldigt tidigt ute, men… lika bra att vara i startgroparna redan då det är inte mindre än 58 rapporter som skall betas av mellan slutet av Januari och fram till mitten av Mars. 

40 rapporter på 20 dagar…!

Januari blir lite av en mjukstart med ”bara” 12 rapporter. Det startar den 22a Januari med Texas Instruments följt av 3M den 23e JanuariFrån och med sista veckan av Januari är det plattan i mattan, och Februari blir superintensivt med inte mindre än 40 rapporter som skall betas av på 20 dagar!  

Sedan blir det en mjuklandning i Mars med blott 6 rapporter, men vid det laget lär jag nog vara rätt glad för det. Sist ut är Clas Ohlson som kommer med sin Q3 rapport den 11e Mars.  

Det är en blandning av både kvartals- och helårsrapporter som kommer att presenteras. Oavsett vilket ser jag med stor nyfikenhet fram emot alla rapporter då det alltid är av stort intresse att få en färsk inblick i hur ”mina bolag” presterar. 

Självfallet blir det lite extra intressant med framförallt de nordiska bolag som kommer med sina helårsrapporter då man kommer att få ta del av vad utdelningen för året blir.  

Jag kommer av naturliga skäl att kasta ett extra öga på rapporterna från mina större innehav eftersom dom även står för den största delen av mina utdelningar 

Nu vet jag ju redan att Ocean YieldSwedbank & Nordea som är mitt största respektive 7e och 36e största innehav kommer att sänka utdelningen för året, så jag har förberett mig både mentalt och praktiskt för att hantera detta 

Med totalt 58 bolag i portföljen finns det för året i alla fall 40 – 45 som kommer att kunna höja utdelningen på en eller annan nivå. Det skall bli väldigt intressant att se hur det börjar nu i Q1, och om jag kommer att kunna leverera på mitt mål att sluta året på plus med utdelningshöjningarna. 

Hur jag håller koll… 

Jag har som de flesta ett (hemmagjort) kalkylark för att hålla reda på mina innehav och se hur mycket jag får i utdelningar, tom ner på sekunden…

Jag trackar även hur många gånger per år man delar ut, hur mycket av sin vinst eller för BDCs & REITs FFO (Funds From Operations) som delas ut samt hur mycket dom höjer under året respektive över en treårsperiod, och slutligen när nästa rapport kommer. 

Om du vill ta del av detta kan du ladda ner en del av mitt kalkylark på länken nedan. Innehaven är listade i bokstavsordning och ger dig förutom det jag listat ovan även aktuell utdelning samt min inköpskurs.  Det enda jag redigerat är antalet aktier för mina innehav. 

Screen Shot 2020-01-06 at 16.11.19

Klicka på bilden för större version eller ladda ner kalkylarket på följande länk:

rapportdatum portföljen q1 2020 v 4 

 

Disclaimer:

Jag tar inget som helst ansvar för eventuella felräkningar och / eller tankevurpor.
Jag tillhandahåller ej heller någon form av rådgivning.
Gör din egen analys innan du köper.
Du får ta detta för vad det är, inspiration och / eller underhållning….

 

 

Annons

4 kommentarer

 1. Tack för en bra blogg och för att du delar med dig av excelarket. Själv har jag nöjt mig än så länge med en enkel utdelningskalender.

  Kanske har du redan tagit upp detta tidigare in din blogg men hur ser du på dina olika innehav i månadsutdelare? Själv har jag köpt några stycken ganska nyligen och funderar på att skaffa flera. T.ex. har det diskuterats en del nyligen kring Boston Pizza och om de verkligen kommer och kunna fortsätta ha lika hög utdelning. Även om man primärt har dessa för den höga direktavkastningen kan det ju på sikt vara ett bättre val att välja en som har lägre direktavkastning idag men där chansen till ökad utdelning framöver är mycket större.

  Gilla

  • Hej Leif!

   Tack för det!

   Jag har inte gjort något inlägg specifikt om månadsutdelare, men jag har gjort några inlägg om bolag som delar ut månadsvis som tex Realty Income, Inter Pipeline och Transalta Renewables.

   Kanske kommer ett ”Pizza relaterat” inlägg i samband med rapporten.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s