Hur svårt skall det vara…? Stanna upp, reflektera och bli riktigt nöjd!

Nu blev det skönt nog ingen ”masspanik” bland spararna i spåren av UG’s nya avslöjande om Swedbank, men det sagt, känns det som att jag de senaste veckorna mest avhandlat negativa teman som utdelningssänkningar, oönskade uppköp, inlösen av bra preffar samt nya ”bankskandaler” etc…

Dags för ett lite mer positivt tema idag!

 

Pengarna växer, och fort också…

Sedan jag började som utdelningsinvesterare sensommaren 2015 har utvecklingen av både portföljstorleken & och antalet kronor i utbetald utdelning varit helt fantastiskt bra, långt bättre än jag initialt tänkt mig.

Som utdelningsinvesterare är det relativt enkelt att göra en hyfsat exakt prognos för hur utdelningarna kommer att utvecklas över tid. Detta förutsatt att jag håller mig till min strategi och inte råkar ut för större utdelningssänkningar. Trots det, så är det sällan jag verkligen stannar upp och tittar tillbaks.

Var startade jag ifrån..?

Hur stor var portföljen då, och hur mycket kom det in i utdelningar efter 1, 2 och 3 år? Hur mycket kommer jag att ha om 5 eller 10 år?

Man vänjer sig snabbt vid nya högre nivåer och mycket vill hela tiden ha mer… det är superkul & verkligen motiverande att se när pengar skapar mer pengar!

 

Det magiska excelarket…

Den riktiga ” WOW!!! ” effekten infinner sig dock när jag tittar in på den flik i mitt kära excelark som innehåller grafer & tabeller på historiken och även en prognos som sträcker sig 15 år in i framtiden.

Varje gång jag tar en titt här blir jag både glad, förvånad, inspirerad, imponerad och fylld med tillförsikt inför framtiden!

img_0847

Om jag jämför hur det kommer att se ut nu när 2019 är slut med mitt första fulla år som utdelningsinvesterare, 2016, så kommer jag nästa att ha fördubblat mina utdelningar för ett helt år. Det fattas bara några tusenlappar för det…

Min totala ackumulerade utdelning sedan starten sensommaren 2015 motsvarar nästan 45% av vad hela portföljvärdet var vid starten. Vid utgången av 2022 kommer de ackumulerade utdelningarna att ha passerat det värdet…! Sedan dröjer det bara knappt 4år innan det beloppet har dubblerats igen och då nästan motsvara dagens portföljvärde.

Vid slutet av 2016 täckte utdelningarna ca 70% av mina fasta kostnader, nu täcker jag ca 160% och än bättre blir det, ju längre tiden går!

Storleken på det investerade portföljvärdet jämfört med starten för drygt 4 år sedan har mer än dubblerats, detta genom flitigt sparande samt att vartenda öre utdelning har återinvesterats i syfte att producera mer pengar… Någon gång under början 2023 kommer värdet att ha tredubblats. Allt detta på lite drygt 7 år.

Som utdelningsinvesterare fokuserar jag inte så mycket på portföljstorleken, eller om en viss aktie går ner lite, men… Jag kan inte sticka under stol med att det är väldigt kul att se när man når nya “All Time Highs” även där.

Mina mål är ju självfallet mest utdelningsrelaterade, men det finns ju lite “drömgränser” att nå även vad gäller portföljens storlek. Mer om det kanske kommer i ett framtida blogginlägg om ca 1 år eller så… 😉

Utdelningsmässigt har jag redan nått det allra största målet, nämligen att täcka alla mina löpande kostnader med hjälp av utdelningar, och det med en stadigt växande marginal dessutom.

Mina mål i härnäst är att först inkassera mer i utdelning än jag hade i nettolön från mitt sista år som anställd, och där är jag om ca 6 år. Efter det vill jag försöka överträffa vad jag hade i bruttolön, och det inträffar om ca 10 år. När det väl händer kommer jag även att täcka mina kostnader ca x 4,1.

Helt sjukt när man tänker på det och väldigt inspirerande att se och tänka på!

 

Din takeaway från från mina “ramblings”…

Med ett disciplinerat och enträget sparande, återinvestering av alla utdelningar samt en bra utdelningstillväxt på det så blir ränta på ränta effekten över tid helt galet bra.

Ju mer tid du har i marknaden, desto fortare går det….

Och bäst av allt, det är inte svårt!

Jag är knappast mer än normalbegåvad (beror lite på vem man frågar, men…) vem som helst kan göra det.

Allt du behöver är en plan, disciplinen att följa den och tid.

That’s it 😉

Screen Shot 2019-11-21 at 14.36.24

 

 

DISCLAIMER

Jag tar inget som helst ansvar för eventuella felräkningar och / eller tankevurpor.
Jag tillhandahåller ej heller någon form av rådgivning. Gör din egen analys innan du köper. Du får ta detta för vad det är, inspiration och / eller underhållning….

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s