Kan jag göra mitt barn till miljonär på 18-årsdagen? Del 4 (4) sammanfattning…

Screen Shot 2019-10-16 at 12.04.13

Efter att ha gått igenom bakgrunden till varför och hur vi sparar till vår son, och även tittat lite närmare aktierespektive fondportföljen har det nu blivit dags att komma fram till en slutsats och sammanfattning. 

Hur kommer det att ?

Kommer han att vara miljonär sin 18 årsdag? 

Om vi summerar utvecklingen av aktierespektive fondportföljen från dagens datum och fram till hans 18 årsdag som infaller 2032, ser det onekligen väldigt bra ut 

Förutsatt att vi håller oss till planen och fortsätter att spara som vi gör idag, att portföljen utvecklas som vi har prognosticerat, och att världsekonomin inte imploderar kommer Junior att vara miljonär redan innan 17 årsdagen…! 

Nedan kan du se en sammanställning av hur vi förväntar oss att utvecklingen kommer att se ut.  Fondsparandet som utgör majoriteten idag, kommer att passeras av aktieportföljen någon gång under år 8.

Väl framme vid 18 årsdagen kommer fördelningen av värdet i portföljen att vara ca 60% aktier & 40% fonder.  Summerar vi ihop allt sparandet så kommer värdet vid 18 årsdagen att vara ca 1,15 MSEK.  Så, JA det går at göra sitt barn till miljonär på 18 årsdagen med vanligt sparande!

Screen Shot 2019-10-16 at 11.58.05

För mig som knappt hade en spänn sparad när jag var 18, känns det både fantastiskt, hisnande och lite surrealistiskt att den här utvecklingen för Juniors portfölj faktiskt är väldigt realistisk. 

När och hur vi kommer att låta Junior veta att han har en bra grundplåt för att starta livet egen hand, med flytt, studier, jobb etc återstår att se. Han måste självfallet visa att han kan hantera pengar och inte bränna dom onyttiga saker…  

Förhoppningsvis hjälper det att ha föräldrar som båda växte upp under relativt modesta förhållanden i helt vanliga arbetarklassfamiljer.

Vi kommer i alla fall göra vårt yttersta för att både lyckas spara ihop miljonen och under den resan lära honom att hantera sina pengar ett ansvarsfullt sätt! 

Screen Shot 2019-10-16 at 12.02.11

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s