För första gången på drygt 24 år kom det ingen lön den 25e…

Kalle Anka utan pengar

Nu var det ju i och för sig inte någon större överraskning att det inte ramlade in några pengar då jag vetat i över ett halvår att den sista lönen skulle trilla in den 25e augusti 2019.

Dock kändes det lite konstigt att inte kunna konstatera att det ramlat in pengar som vanligt. Det har ju trots allt hänt 1274 gånger i rad innan…

Återstår att se om detta var den sista lönechecken någonsin eller om det blir något annat i framtiden.

I dagarna är det i alla fall två månader sedan jag lämnade in mitt passerkort och dator till den före detta arbetsgivaren, och hittills har jag inte saknat varken företaget eller jobbet en endaste sekund.  Dock tog jag en fika med en fd kollega för ett par veckor sedan dels för att det var trevligt och för att få höra lite skvaller…

Jag har ju knappt hunnit ”få in fötterna under skrivbordet” som fri, så jag prövar mig just nu fram utan något inrutat schema, eller någon direkt strategi. På sätt och vis är det lite charm i det att efter decennier av struktur, tidspress och stress bara kunna slippa det och ta dagen som den kommer.

Det skall dock villigt erkännas att då jag som person alltid varit ganska ”high strung” och med det van vid, och i hög utsträckning även en som triggat på att ha mål att sträva efter och press att nå dom. Detta oavsett om det varit i jobbet eller privat, så är det inte helt enkelt att bara släppa detta och slappna av…

Jag har i alla fall inga problem att fylla dagarna med aktiviteter.  Ännu så länge är ju vädret helt OK för att njuta av utomhusaktiviteter, så det blir oftast några timmar på cykeln och då gärna ”Gravel Grindern” på grusvägar, motionsspår och stigar för att slippa hetsiga bilister.  Definitivt balsam för själen!

Förutom cyklingen går det lätt ett par timmar om dagen till att scanna av börsen, gå på någon kapitalmarknadsdag, läsa lite om olika bolag och fundera på var jag skall investera mina utdelningar, som fortsatt kommer in i en strid ström. För närvarande taktar jag på 226st utdelningar per år och detta från 55 olika bolag. Slutligen spenderas det även en och annan timma på att knacka fram lite blogginlägg, något som visat sig vara både roligare och mer inspirerande än jag först trott.

I skrivande stund täcker min utdelning per månad ca 145 – 150% av mina kostnader, och med en utdelningstillväxt som just nu ligger på 5,54% kommer marginalen att öka successivt över tid så länge jag inte drar på mig mer kostnader.

Jag kommer självfallet att tillföra mindre kapital till ”pengamaskinen” nu när det inte längre kommer in någon lön den 25e varje månad.  Jag kommer dock som det ser ut att fortsätta att återinvestera alla utdelningar fram till sen vår, tidig sommar nästa år då jag för närvarande har en ok buffert på kontot att betala både liv och räkningar med.

När jag väl bränt av min buffert på kontot kommer utdelningarna att vara uppe på en nivå för att täcka ca 160 – 165% av mina kostnader.

Det känns således rätt lugnt att då börja tanka ut utdelningar då för att låta dom betala för livet under vad som känns som lite av en ”mellanetapp” då det inte är jättelänge kvar innan jag kan börja leva på min Tjänstepension och återgå till att återinvestera 100% av utdelningarna i den skoningslösa jakten på ett ännu friare liv… 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s