Man skall inte handla på känsla, men…

….ibland är det väldigt svårt att låta bli.
.
Som tur är rörde det sig inte om något high yield ”skräpbolag” när jag idag rätt så spontant slevade in en order på ett gäng Texas Instruments (TXN).
.
5058F877-FEB9-4097-A390-9B237948378D
.
Jag har haft ögonen på TXN i flera år och gick in i bolaget i slutet av förra året när det kom en liten dipp i kursen. Har varit en bra om än kort resa hittills, och jag har anledning och tro att den kommer att fortsätta vara bra då historiken är grym och bolaget är både extremt välskött och aktieägarvänligt.
.
  • Sett över dom senaste 4 åren har Texas Instruments slagit DOW Jones Index med lite drygt 68%

 

  • Man har höjt utdelningen 15 år i följd, förra årets höjning var hela 24% och sett över de senaste tre åren är snittet 23,4%, och på 5år är den 19,71%.
.
  • Nästa höjning kommer att annonseras nu i slutet av September, och det finns all anledning och tro att även den blir runt 20%’s strecket.
.
  • Man har relativt konstant en utdelnings andel som ligger på runt 40 – 50% av det fria kassaflödet. Kanske viktigast av allt för en utdelningsinvesterare är att dom har som policy att ge tillbaks allt fritt kassaflöde till aktieägarna via utdelning & återköp.  Bolaget är väldigt tydliga med att konstant kommunicera vikten av att generera aktieägarvärde.
.
  • TXN är ett av mina mindre innehav, just nu 0,75% av portföljen och min nuvarande YoC är ”bara” 3,25% men…  det är svårt att hitta bolag som ger mer för sina aktieägare än TXN.

 

  • Kursmässigt är jag sedan de första köpen i slutet av 2018 + 35%, och om ca 5 år kommer jag troligen  att ha fördubblat min YoC!
AB177E71-EC7D-44E3-8F20-CFA651FA6E93
.
Återkommer högst sannolikt med ett lite längre inlägg om Texas Instruments inom kort.
.
Disclaimer:
Jag tar inget som helst ansvar för eventuella felräkningar och / eller tankevurpor.  Jag tillhandahåller ej heller någon form av rådgivning.  Du får ta detta för vad det är, inspiration och / eller underhållning….  
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s